fbpx

Stress is niets anders dan spanning of druk. Een beetje stress kan helemaal geen kwaad. Het kan je juist helpen om bijvoorbeeld op je werk goed te presteren. Maar wanneer het steeds vaker en voor een langere periode terugkomt, wordt het een ander verhaal.

De eisen die jij aan jezelf stelt of die een ander aan jou stelt, worden groter dan jij aankunt. De stress wordt chronisch… bleeehhh!

Dit kan zicht uiten in verschillende klachten; lichamelijk, psychisch, emotioneel, gedragssignalen, denksignalen.

Wat kun je doen tegen stress? Er zijn heel veel verschillende dingen doe je kunt doen om minder stress te ervaren…Even een paar tips:

 1. Eet gezond. Ja duh! Maar toch is het makkelijk om als je niet lekker in je vel zit, een hele reep Tony’s op te eten. 
 2. Zorg dat je dagelijks minimaal 30 minuten actief beweegt.
 3. Let op je ademhaling. Adem rustig in en uit door je neus. Leg je hand op je buik en voel dat je hand rustig meebeweegt door je adem.
 4. Mediteer - probeer piekergedachtes te observeren, zonder er door opgeslokt te worden. Onthou altijd dat jij je gedachtes niet bént.
 5. Minder denken en meer voelen. Waar heb je behoefte aan? Hoe voelt je lichaam? Welke signalen geeft je lichaam?
  Wees lief voor jezelf!

Misschien zit hier een tip tussen waar je iets mee kunt. Trouwens de tips zijn voor iedereen! Niet alleen voor stresskippen/stresshanen.

 

THE LATEST

 • Alle cliches zijn waar... 5 september 2023

  Alle clichés zijn waar - over 4 maanden gaat Imae naar de basisschool, mijn allessie, naar groep 1. 😭 Stop. De. Tijd. Voor mijn gevoel zat ze een...

 • Nieuwe yogales op woensdagochtend 23 februari 2023

  Joepieeeee... omdat de dinsdagavond lessen vrij vol zitten en er eigenlijk steeds een wachtlijst is, ga ik een nieuwe les op woensdagochtend starten vanaf 8...

 • Het veertigers dilemma 25 januari 2023

  Het veertigers dilemma Vanaf het moment dat ik in Zaltbommel mijn praktijk heb geopend komen er veel vrouwen bij mij met het zogenaamde veertigers...

 • Past jouw baan nog bij wie je nu bent? 4 januari 2023

  Op dit moment heb ik een flink aantal loopbaan trajecten lopen. Veel met vrouwen die besluiten dat ze hun werk wel prima vinden, maar beseffen dit...

 • Programma kerstvakantie 2022-2023 15 november 2022

  Met super veel plezier deel ik hierbij het programma voor de kerstvakantie!